Reis- en annuleringsverzekering

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van genieten. Daarom zijn er reisverzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en reisverzekeringen voor de dekking bij schade.   Choice Travel werkt al meer dan 30 jaar met de beste reisverzekeraar van Nederland! Wees wijs en boek uw reis- en annuleringsverzekering voor die ene vakantie of het gehele jaar! Verzeker u on-line op deze site en u ontvangt de Choice Travel Klantenkorting van 5% op uw verzekering (niet over de poliskosten en/of assurantiebelasting)  
   
Annuleringsverzekering Vrijwel iedere ervaren reiziger sluit bij zijn/haar reis een annuleringsverzekering af. Bij ‘last minute’ boekingen gebeurt dit echter minder. Toch is het verstandig om ook dan een verzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk niet alleen de annuleringskosten als u uw reis moet uitstellen of annuleren, maar ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. Tevens ontvangt u een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.   De standaard dekking kunt u uitbreiden met de module ‘Waarnemer’. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt tijdens uw vakantie, maar ook een verzorger van uw huis, huisdieren of planten. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk, waardoor eigenlijk alle specifieke redenen om te moeten annuleren, kunnen worden verzekerd.   De Reisverzekering Iedereen die op vakantie gaat wil eigenlijk maar één ding: honderd procent vakantieplezier. Dat kan met de reisverzekering van de Europeesche. Een verzekering op maat, waarbij u bij pech, ongeval of calamiteit altijd kunt rekenen op snelle, professionele hulp van de Europeesche Hulplijn, wereldwijd.   De Europeesche Hulplijn De hulplijn staat dag en nacht voor u klaar. De medewerkers kunnen u met medisch advies te woord staan en kennen de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in uw vakantieomgeving. Ook voor hulp bij pech of ongeval staat de Europeesche Hulplijn u vakkundig te woord. De basisdekking vormt het uitgangspunt van de verzekering en omvat de onderdelen: Personenhulpverlening, Bagage, Buitengewone kosten, Telecommunicatiekosten en Schade logiesverblijven. Natuurlijk kunt u de basisdekking uitbreiden met zaken die voor u ook belangrijk zijn. U betaalt uiteraard alleen voor de uitbreiding die u kiest. De reisverzekering kent de volgende uitbreidingen: Geneeskundige kosten, Ongevallen, Rechtsbijstand, Geld, Hulp & Huur Vervoermiddel, (Winter)sport, Extra Sportuitrusting. Wilt u de meest complete reisverzekering? Kies dan voor de Topdekking. Topdekking De Topdekking kent hogere verzekerde bedragen én ook nog eens 2 jaar nieuwwaarde voor bagage. Geneeskundige kosten voor huisdieren zijn daarnaast ook verzekerd.   Sport of spel: basis of uitbreiding? In de basisdekking is bijna iedere sport standaard verzekerd wanneer deze tijdens de vakantie incidenteel wordt beoefend. Langlaufen, duiken, schaatsen en sleeën door kinderen tot 14 jaar zijn altijd verzekerd. Staat een vakantie geheel in het teken van (winter)sport, zoals een skivakantie, dan is de (winter)sportdekking een welkome aanvulling om zeker te zijn van de juiste dekking.   Doorlopende verzekeringen Speciaal voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uittrekt heeft de Europeesche de Doorlopende Reis- en de Doorlopende Annuleringsverzekering ontwikkeld. Wel zo prettig en ook nog eens voordelig. Uw vakantieplezier is het hele jaar verzekerd, hoe vaak u ook gaat! Heb je een reis geboekt bij een reisorganisatie die niet is aangesloten bij het Calamiteitenfonds?
 • Wanneer je een vakantie hebt geboekt bij een reisorganisatie die niet is aangesloten bij het Calamiteitenfonds (of je hebt de bijdrage aan het fonds niet betaald), dan kun je een beroep doen op je reisverzekering en/of annuleringsverzekering. Als je reisbestemming wordt getroffen door een natuurramp, wat kun je dan verwachten van een reisverzekering van de Europeesche?
 • Word je op je reisbestemming getroffen door een natuurramp? Dan geldt ook je reisverzekering. Ben je bijvoorbeeld spullen kwijt of zijn je spullen beschadigd? Dan kun je een vergoeding krijgen als je reisverzekering een bagagedekking bevat. Moet je extra kosten maken tijdens je verblijf? Of kun je niet naar huis en moet je langer blijven door de natuurramp? Dan kun je de extra- en onvoorziene kosten die daardoor ontstaan indienen bij je reisverzekering, zolang ze niet vergoed worden door het Calamiteitenfonds. Je reisbestemming wordt getroffen door een natuurramp en je moet nog vertrekken. Wat kun je verwachten van een annuleringsverzekering van de Europeesche?
 • Dit vergoedt de Europeesche
 • Heb je een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan helaas geen annuleringskosten.
 • Heb je een doorlopende of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan is er wel dekking op de annuleringsverzekering. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten. De reis moet dan wel geboekt zijn vóórdat de calamiteit heeft plaatsgevonden.
 • Krijg je een vergoeding van de annuleringskosten als je al op reis bent, maar deze afbreekt vanwege een natuurramp op je reisbestemming?
 • Het afbreken van een reis wegens een natuurramp is niet verzekerd op de standaard annuleringsverzekering. Het maakt daarbij niet uit of je een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering afsloot.
 • Heb je een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan heb je wel recht op vergoeding bij het voortijdig afbreken van je reis. Je krijgt dan een vergoeding van 75% van de niet gebruikte reisdagen. Let wel: je hebt geen recht op vergoeding van de (extra) reiskosten om naar huis terug te keren. Dit hangt af of de dekking ‘samengestelde reis’ is opgenomen in uw Annuleringsverzekering.
 • Je heb een Annuleringsverzekering bij de Europeesche en je accommodatie is niet meer bereikbaar of bestaat niet meer. Krijg je de annuleringskosten van de overige reisonderdelen, zoals vlucht of huurauto, vergoed?
 • Bij de annuleringsverzekeringen die vanaf 2014 zijn afgesloten, is de dekking ‘samengestelde reis’ standaard opgenomen in de voorwaarden. Deze vergoedt het volgende; Valt één van de onderdelen van de door u zelf samengestelde reis onvoorzien uit? Dan bent u verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige onderdelen. Dit geldt alleen als de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoedt en niet voor vervanging kan zorgen. In dit geval bent u dus niet verzekerd voor de accommodatie, maar wel verzekerd voor de annuleringskosten van bijvoorbeeld vlucht of huurauto. Tenzij ze worden vergoed door de aanbieder. Wilt u nakijken of uw verzekering deze dekking ‘samengestelde reis’ heeft? Op uw polisblad staat het voorwaardennummer. Kijk uw voorwaarden na via https://www.europeesche.nl/klantenservicevoorwaarden.
 • Heeft u een doorlopende Annuleringsverzekering zonder de dekking ‘samengestelde reis’? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt in dat geval geen annuleringskosten van de overige reisonderdelen.
Kortom: Plezier verzekerd met de verzekeringen van de Europeesche, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.  
© 2016 Choice Travel